Adana'da 12 saatte 6 kişi öldürüldü, 5'i kadın!

22 Ekim 2024 - 11:13

Adana'da 12 saat içinde 6 kişinin öldüğü silahlı saldırılar, toplumda büyük bir infiale yol açtı. Olayların detayları ve saldırganların yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

Adana'nın Sarıçam ve Yüreğir ilçelerinde meydana gelen silahlı saldırılarda, 12 saat içinde 5'i kadın, 1'i erkek toplamda 6 kişi hayatını kaybetti. Olaylar sırasında 1’i ağır, 3 kişi de yaralandı.

Mezarlıkta ilk olay

Olayların ilki, saat 16.00 sularında Sarıçam ilçesindeki Buruk Mezarlığı’nda gerçekleşti. İddiaya göre, Ş.E. isimli şahıs, intihar eden oğlu Muzaffer Erkova'nın ölümünden eşi Güldane Gerçek ve ailesini sorumlu tutarak onları takip etmeye başladı. Güldane Gerçek (21), annesi Şenay ve kız kardeşi Gaye (25) mezara geldiği sırada, Ş.E. tarafından tabanca ile vurularak öldürüldü. Olay yerinden kaçan saldırganın yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Yüreğir'de ikinci olay

İkinci olay, Yüreğir ilçesine bağlı Başak Mahallesi Çukurova Caddesi’nde meydana geldi. Teyzesinin evine gelen Samet Aslan, evin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucunda yaşamını yitirdi. Saldırgan olay yerinden kaçtı.

Üçüncü saldırı ve yaralılar

Yüreğir 19 Mayıs Mahallesi’nde gerçekleşen üçüncü olayda ise İzzettin T., eşi Ayşegül T. ve kayınbabası Salih K.'yı silahla yaraladı. Saldırgan, bir motosiklet gasp ederek olay yerinden kaçtı, ancak kısa süre içinde polis tarafından yakalandı.

Ailee içi trajedi

Sarıçam ilçesine bağlı Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde meydana gelen son olayda, şizofren olduğu öne sürülen S.A., annesi Mintiha Aydın (61), babası İlyas Aydın (63) ve anneannesi Ülfet Köse’yi (80) uyudukları sırada tabancayla başlarından vurdu. Bu saldırıda anne ve anneanne hayatını kaybederken, baba ağır yaralandı.

Olaylarla ilgili soruşturmalar devam ediyor.