Ankara dahil 50 ilde Narkoçelik-38 operasyonu: 316 şüpheli yakalandı!

12 Eylül 2024 - 22:18

Zehir tacirlerine yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ederken İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bunlardan birini daha gerçekleştirdiklerini duyurdu. Aralarında Ankara'nın da yer aldığı 50 ilde Narkoçelik-38 operasyonları tamamlandı.

Bakan Ali Yerlikaya tarafından yurt genelinde başlatılan asayiş ve terör operasyonları tüm hızı ile devam ediyor. Bu kapsamda 12 Eylül 2024 Perşembe günü aralarında Ankara'nın da yer aldığı 50 ilde yasaklı madde satıcılarına yönelik olarak operasyon düzenlendiği duyuruldu. Düzenlenen operasyonlar kapsamında 316 zehir taciri ve sokak satıcısı güvenlik güçleri tarafından yakalandı.

ZEHİR TACİRLERİNE BÜYÜK DARBE!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yapmış olduğu açıklamasında "50 İlde Zehir Tacirlerinin Yerel Suç Örgütlerine, Yasaklı Madde İmalatçılarına yönelik düzenlenen “NARKOÇELİK-38” operasyonlarında; 580 Kg Yasaklı Madde, 121 Bin 970 adet Yasaklı Hap ele geçirildi. 316 Zehir Taciri ve Sokak Satıcısı yakalandı." diyerek operasyon düzenlenen illeri ise şu şekilde sıraladı:

Ankara, Gaziantep, Konya, Uşak, İzmir, Diyarbakır, Antalya, Adana, Malatya, Amasya, Şanlıurfa, İstanbul, Samsun, Bursa, Mersin, Tekirdağ, Çanakkale, Zonguldak, Kütahya, Osmaniye, Ordu, Sakarya, Giresun, Mardin, Kilis, Balıkesir, Trabzon, Afyonkarahisar, Çorum, Van, Denizli, Kahramanmaraş, Kayseri, Manisa, Bolu, Isparta, Şırnak, Kocaeli, Bartın, Karabük, Karaman, Kastamonu, Muş, Niğde, Siirt, Sivas, Tokat, Yozgat, Batman ve Düzce.

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonlar kapsamında 130 KG esrar, 6 KG afyon sakızı, 3 bin 641 yasaklı hap ele geçirildi. Güvenlik güçlerimizin Ankara il genelinde düzenlemiş olduğu operasyonlar kapsamında 10 sokak satıcısı da kıskıvrak yakalandı. Son dönemde artan yasaklı madde kullanımı nedeniyle operasyonalar hız verilmiş ve denetimler daha da arttırılmıştı.