Devletimizin Adı 'TÜRKİYE CUMHURİYETİ'
Elif Satı KALAYCIOĞLU

Elif Satı KALAYCIOĞLU

Elif Satı KALAYCIOĞLU / İstanbul İl Temsilcisi / Gazeteci, Yazar
  • Youtube
  • Instagram
  • LinkedIn

Devletimizin Adı 'TÜRKİYE CUMHURİYETİ'

26 Ekim 2023 - 23:35

     CUMHURİYET NE GÜZEL!
Yüzüncü yılına girmeye günler kala, Mustafa Kemal ATATÜRK’ün bizlere en büyük mirası olan Cumhuriyet; ülkemiz için en uygun yönetim ve özgürlük biçimidir.
Şöyle bir otur. Otur ve düşün. Ne acılar, ne çileler çekilmiş şu uğurda. Biraz da özgür olabilmek için, düşündüklerimizi kısık sesle söylememek için ne savaşlar verilmiş Anadolu'nun dört bir yanında. Dedeni askere yollarken bir damla bile gözyaşı dökmeyen mert annesini düşün. Ve onu düşünerek bak önüne, sağlam bak, tam önüne. Kimsenin ne dediği seni ilgilendirmesin. Kulaklarını kapat bağnaz düşüncelere ve senin yolunda gördüğünün tut elinden. Ama sakın unutma arkada yaşanmışları. Geçmişini, tarihini… Bu yola oradan geldiğini.
Kolay kazanılmayan bir cumhuriyetin çocuklarıyız. Korumak istiyorsan cumhuriyetini hiç durma. Oturduğun sıradan başla işe, kullandığın tebeşirden, yürüdüğün yoldan, baktığın, gördüğün, duyduğun her şeyden. Bilmediklerini araştır ve duyur duyması gereken herkese. Çekebildiğin yere kadar yükseklere çek al bayrağı, tutabildiğin kadar yüksek tut İstiklal Marşı'nı okurken sesini. Okullardan kaldırılsa da ‘’ANDIMIZ’’ Ne Mutlu Türküm Diyene başlayıp Ant içerek güne başlayan Cumhuriyet’in çocuklarıyız…   Mavi Gözlerin Gibi, Biz Bu Yurda Aşığız…
 
Yıllarca dili, dini, rengi, etnik yapısı her ne olursa olsun hep birlikte kardeşçe yaşadık ve bizi bölmelerine müsaade etmezsek Cumhuriyeti böyle koruyabiliriz.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, kahraman silah arkadaşlarını
Cumhuriyetimizin  100. yıl dönümünde saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz
 
  ‘’Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Hürriyet’’  Cumhuriyet 100 Yaşında…
 
Saygılarımla
Elif Satı KALAYCIOĞLU
Polis Haberleri Gazetesi
İstanbul Bölge Müdürü       
                                 

Bu yazı 9238 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum