Müjdeler Olsun
İlker BIYIK

İlker BIYIK

İlker BIYIK / Eğitimci

Müjdeler Olsun

10 Temmuz 2024 - 22:03

Merhaba kıymetli okurlar. 
                                                                                                                         Bugün 10 Temmuz 2024. Sabah saatlerinde tv izlerken güzel ülkem ve güzel insanlarımız adına müjdeli bir haber işitti bu kulaklar. Az sonra okurken diyebilirsiniz bu mu idi müjdeli haberin diye.  Ne diyeyim siz de haklısınız. O kadar karamsar ve olumsuz haberler duyarken emekli maaşları, ortalama ücret haline getirilmiş olan düşük asgari ücret, atanamayan öğretmenler, göçmenler, yüksek enflasyon, adam diksen adam verecek bu bereketli topraklarda üreticilerin haklarını alamamaları ve biz tüketicilerin de çarşıda ve pazarda yaşadığımız ve katlanmak zorunda bırakıldığımız pahalılık hakkında. Evet kıymetli okurlar siz de haklısınız. Hem de yerden göğe kadar.                                                                          Ülkeler yönetilmek yerine idare edilmeye kalkışıldığında ortaya çıkan vakıayı yaşıyoruz. Ne çare !!! 
                                                                                                                            Ama affınıza sığınarak vermek isterim müjdemi.  Yök başkanının dediğine göre ikinci öğretim tüm devlet üniversitelerinde kaldırıldı. Dahası da var bazı bölümlerde de kontenjan azaltımına gidildi. Göç yolda düzülür misali garip işlerimizden biri daha. Neden mi ? 17 Temmuz da yani bir hafta sonra açıklayacağınız yks sonuçlarından bir hafta önce böyle bir haber vererek gençleri sokacağınız olumsuz psikolojiyi düşünen oldu mu acaba bu kararı yumurta misali alırken ???  Tabi ki olmadı. Olsaydı eğer,  bu karar yks sınavı öncesi alınır ve sınava girecek kişi de sınav sonucu eline ulaştığında alacağı pozisyonu daha o zaman netleştirebilirdi. Ne gerek var değil mi bu türden önceleyici düşünmeye. BİZ YAPTIK OLDU !!!                                                                                                              Kedi olalı bir fare tuttunuz, onu da yanlış zamanda tuttunuz. Yönetmek yerine idare etmek mantalitesiyle hareket eden kafa acaba ne zaman doğru bir işi, doğru bir zamanda yapmayı başaracak. 
                                                                                                                                           İkinci öğretimin esbabı mucibesi, çalışan kişilerin eğitim alabilmelerini sağlamak idi bundan yıllar önce. Geçtiğimiz son 20 yılda ne oldu peki ? O bölümü okuyabilecek akademik, entelektüel ve kültürel yeterlilikten soksun kitleler ‘’bak burada daha az puanlısından aynı bölümü okuma imkanı var. Ver parasını, al diplomayı !!!’’  mantığı ile en saf tabir ile avutuldu. Düşük puanla gir, bas parayı, aynı diplomayı al.  Memlekette uyanık çok ya. Fizik neti yapmadan fizik oku, tarih neti yapmadan tarih oku !!!  Gerçi parası olan boş zihinler bu sefer de özel üniversite kisvesi altındaki tabela üniversitelere doluşacak. Sonuçta sadece devlet üniversiteleri ikinci öğretim uygulamasını sonlandırmış durumda.  
                                                                                                                                   Durum böyle kıymetli okurlar. Göç yolda düzülecek. Hazır yükseköğretime el atmak geldiyse birilerinin aklına, bir zahmet liseden bozma taşra üniversitelerini de kapatmak olmalı sıradaki adım ve tabi ki apartmandan bozma tabela üniversitelerinin de soyunu kurutmak. ..
                                                                                                                                             Selam ve dua ile kıymetli okurlar.

Bu yazı 3502 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum