Bağımlılar ve Hastane- Detoks süreci
Evladı madde bağımlısı olmuş aileler tedavi için yol yöntem ararken toplumda yanlış adreslere başvurabiliyorlar. Bağımlı ailelerini maddi ve manevi bakımdan istismar eden bazı oluşumlar var.
Kamuoyu bu oluşumları ve şahısları yakinen tanıyor. Bunların bütün derdi ailelerden para koparmak. Bu istismarı önlemek için zaman zaman Cengiz Akkaya’dan bize yol gösterici uyarılar gelir. Bağımlıların sahada yaşadıkları sancılı süreci en derinden yaşayan ve yüreği yanık ailelerin tedavi sürecinde sağlıklı yol izlemeleri yönünde bize yol haritası gösteren bağımlı yakını Cengiz Akkaya, bize bu konuda yine bir mektup göndermiş: ‘ Biz Bağımlı Yakınları, Özel Amatem Ruhsatı verilmiş Özel Hastanelerde, Amatem ve Çematem’lerde yapılan Detox (Uyuşturucu Maddenin Vücuttan Arındırılması) sürecine yanlış bir şekilde çok fazla anlam yüklemekteyiz.
Kaymalar umutsuzluk yaratıyor
Detox sürecini, ‘Sürdürülebilir İyileşme Süreci’ne geçişteki ilk adım olarak algılamadığımız için tekrar yaşanan kaymalar hepimizi büyük bir hayal kırıklığına ve umutsuzluğa sürüklemektedir.
Dünya Sağlık Örgütü’nün yapmış olduğu ‘Bağımlılık; ömür boyu süren, ancak durdurulabilen bir hastalıktır’ tanımlamasını tam olarak kavrayamadığımız için, kısa vadeli kesin çözümler peşinde koşuyoruz ve önümüze çıkan ya da sunulan her umuda dört elle sarılıp hayal kırıklıkları yaşıyoruz.
Tedaviye tüm ailenin katılması gereklidir
Bağımlı Birey ile birlikte yaşayan bütün aile fertlerinin de içinde olması gereken bir süreci yapılandırmaktan başka bir yolumuzun olmadığı gerçekliğini hayat kafamıza vura vura anlatıyor aslında.
Nasıl bir sorunla karşı karşıya olduğumuzu ve bağımlımıza iyilik yaptığımızı ya da destek olduğumuzu zannederken, aslında hastalığı nasıl beslediğimizi ve aktive ettiğimizi anlayamadığımız sürece hayatlarımızı sürdürülebilir ve yaşanabilir bir aşamaya taşıma şansımız mümkün değil.
Parayla pulla değil, kısaca ‘Emek-Bilgi-Sabır-Sevgi’ diye tanımlanabilecek bir sürece hep beraber dahil olmaktan başka bir yol ve yöntemin olmadığını düşünüyorum.
Bu sorunla baş edebilmemiz için bağımlıların yazmış olduğu, dünyanın bir çok ülkesinde yaygın olan, bazı devletlerin uyuşturucuyla mücadele süreçlerine ve sistemlerine dahil ettiği, maddi-manevi hiçbir istismara uğramayacağımız 12 Basamak Programlı Kendi Kendine Yardım Grupları "NA (Adsız Narkotik) / Nar-Anon (Uyuşturucu Madde Bağımlısı Yakınları) / AA (Adsız Alkolikler) / Al-Anon (Alkol Bağımlısı Yakınları)" ile temas kurmamız bence hayati önemdedir.
Bütün profesyonel destek süreçlerinin yanı sıra, tamamlayıcı ve olmazsa olmaz bu 12 Basamak Programlı Kendi Kendine Yardım Gruplarında; bir kulağımızın, bir gözümüzün, bir ayağımızın mutlaka olması gerektiğini düşünüyorum.
Emek, sabır ve sevgi
Bulunduğu şehirde NA (Adsız Narkotik) Grubu bulunmayan Bağımlı Bireyler, Skype üzerinden Online Toplantılara katılabilirler.
Detaylı bilgi için 0536 341 01 89 No'lu telefondan irtibata geçebilirler.
https://www.facebook.com/Nar-anon-T%C3%BCrkiye-16718273597…/
http://www.adsizalkolikler.com/
Skype online toplantılarına katılmak için;
[email protected] veya [email protected]
Mail adresine lütfen davet gönderin.
Gün---- Saat Çarşamba-Pazar: 21:00’
Şeyh Edebali Üniversitesi ve ‘Siber Suçlar’ seminerimiz
Geçtiğimiz hafta, Bilecik ilimizde yer alan Şeyh Edebali Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde yer alan ‘Yönetim Bilişim Sistemleri Kulübü’ üyeleri öğrenci kardeşlerimizle bir araya geldik. Konu; bilişim suistimalleri ve siber saldırılar idi. Görev yaptığımız Bakırköy Adliyesinde karşılaştığımız olaylarla ilgili olarak derlediğimiz ‘Ortam Sanal Suç Gerçek ‘ isimli eserimizde yer alan hikâyelerden oluşan bir sunum gerçekleştirdik. Sahada yaşanan istismarları öyküler eşliğinde anlatırken internetin uçsuz bucaksız derinliğinden ve yaşanan olumsuzlukları inceledik. Seminer için bizi çağıran ve emeği geçen ‘ Melih Baltacı’ya, Yönetim Bilişim Sistemleri Kulübü’ üyesi arkadaşlarıma ve Yrd. Doçent Doktor Tarık Semiz üstadıma teşekkür ediyorum.
YORUMLAR