Tehditlere MDR kalkanı
İsa ALTUN

İsa ALTUN

İsa ALTUN / Narkotik Uzmanı

Tehditlere MDR kalkanı

09 Temmuz 2018 - 01:06

Tehditlere MDR kalkanı

Yapay zeka sayesinde tehdit belirlemede etkili sonuçlar yaratan Trend Micro, yenilenen çözümleri ile kurumların Güvenlik Operasyonları Merkezlerine (SOC) çok daha fazla istihbarat elde ederek tehdit uyarılarını sınıflandırmasını sağlayan “Yönetilebilir Tespit ve Müdahale” (MDR) hizmetini sunuyor.

Siber güvenlik çözümlerinin dünya çapındaki lideri Trend Micro, Yönetilebilir Tespit ve Müdahale (MDR) hizmetini duyurdu.

  Güvenlik çözümlerinin tümüne eklenen birçok yapay zeka (AI) destekli yeteneği sayesinde kurumların güvenlik operasyonları merkezleri (SOC) en kritik tehdit uyarılarını sınıflandırabilecek.

   Bu yeni gelişmeyle birlikte, küresel siber güvenlik yeteneklerini daha da geliştiren Trend Micro, sayısız tehdit uyarısıyla başa çıkma imkanı sunmuş oluyor.

BT departmanlarında yeterli sayıda kişinin çalışmaması ve mevcut insan kaynağının da aşırı iş yükünün bulunması, günümüzde her ölçekte şirketin ortak problemi.

  Trend Micro Akdeniz Ülkeleri, İsrail ve Katar Genel Müdürü Yakup Börekcioğlu, güvenlik uyarılarının sayısının, neye öncelik verileceğinin belirsizliğinin ve uzman eksikliğinin şirketler için zorlayıcı olduğunu belirtiyor.

   Börekcioğlu “Gartner’a göre, yetenekli insan kaynağı bulmak, işe almak ve elde tutmak herhangi bir güvenlik operasyonu için en zorlu süreçler. Bir de konu tehdidi önceden tespit etme ve karşılık verme olduğunda bu alanda ihtiyaç duyulan beceri grupları ve uzmanlık daha da artıyor.

   Trend Micro’nun sahip olduğu bilinmeyen tehditleri otomatik olarak belirleme ve karşılık verme yetkinliği, şirketlerin bu konudaki ihtiyacına birebir yanıt veriyor. MDR olarak adlandırılan Yönetilebilir Tespit ve Müdahale hizmetimizi bir katman olarak uç nokta, ağ ve sunucu ortamlarına yönelik çözümlere ekliyoruz.

  Böylece kurumların farklı kaynaklardan gelen içeriksel tehdit bilgilerini ilişkilendirmesine ve önceliklendirmesine yardımcı olurken otomatik olarak karşılık vermesini de sağlıyoruz” açıklamasında bulunuyor.

Gartner’ın* öngörüsüne göre 2017’de 100 milyon dolarak ulaşan MDR pazarı her yıl bir önceki yıla göre yüzde 15 büyüyecek.

Şirketler MDR ile üç belirgin geliştirmeye sahip olacak:

•     Yüksek risk tehditlerinin artırılmış AI ile belirlenmesi ve ilişkilendirilmesi;

•     Kullanıcı uç noktaları, ağlar ve sunucular üzerinden tehdit bilgilerinin otomatik olarak önceliklendirilmesi;

•     Düzenleme ve tepki verme otomasyonu.

Trend Micro’nun bu yaklaşımı tehditleri durduracak gelişmiş güvenlik yetkinlikleriyle yapay zekanın (AI) yardımını birleştirerek büyük miktarlardaki veride derinlemesine inceleme yapılmasına imkan veriyor. Riski azaltma ve otomatik olarak karşılık verme amacına sahip olan “her yerde API” yaklaşımı bilginin tüm BT yığını katmanlarında kolaylıkla akmasını sağlıyor.

  Bu iyileştirmeler karşılık verilirken gereken analiz zamanını düşürecek ve yeni MDR tekliflerinden faydalanacak kurumların genel olarak tüm yüklerini azaltacak.

Tehditleri belirleme ve cevap verme süreçleri otomatikleşecek

Trend Micro COO’su Kevin Simzer: Müşterilerimiz, karmaşıklaşan tehditler karşısında  kendilerini yetersiz sayıda elemanla ve doğru bir şekilde bu tehditlere karşılık veremiyor.

  Kendilerinden bu şikayetleri hep alıyoruz. Bu da onları AI kullanarak tehditleri tespit ederek karşılık verme süreçlerini otomatikleştirip düzene koymak zorunda bırakıyor. Müşterilerimizin çok iyi sonuçlar alması kendilerine sunduğumuz tehdit istihbarat ve uzmanlığımız olmasından gurur duyuyoruz. ”

Dünya genelindeki Yönetilen Güvenlik Hizmet Sağlayıcıları (MSSP), Trend Micro’nun bu yeni MDR hizmetleriyle pazarın ihtiyaçlarını karşılayacak daha iyi imkanlara kavuşacak. Bu sayede MSSP’ler, kendilerinin de geliştireceği çözümlerle olası sorunlara karşılık verebilecek.

Bu yazı 807 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum