Üstün Müşteri Hizmeti
İsa ALTUN

İsa ALTUN

İsa ALTUN / Narkotik Uzmanı

Üstün Müşteri Hizmeti

21 Nisan 2019 - 08:40

Üstün Müşteri Hizmeti
Türk Telekom, engelli ve yakınlarının hayatını kolaylaştırmak üzere geliştirdiği “Erişilebilir Yaşam Mobil Uygulaması” ile Global Business Excellence Ödülleri 2019’da, “Üstün Müşteri Hizmetleri Girişimi” ödülünün sahibi oldu.
Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Türk Telekom Pazarlama ve Müşteri Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Ümit Önal; “Türk Telekom olarak engelli vatandaşlarımıza özel olarak hayata geçirdiğimiz; Erişilebilir Yaşam Mobil Uygulamamızın önemli ödüllere layık görülmesinden gurur ve mutluluk duyuyoruz” dedi.
Türk Telekom’un engellilerin günlük yaşamını kolaylaştıran “Erişilebilir Yaşam Mobil Uygulaması”, Global Business Excellence 2019’da “Üstün Müşteri Hizmetleri Girişimi” kategorisi ödülüne layık görüldü. Türk Telekom tarafından, engelliler için erişilebilirlik standartlarına uygun şekilde geliştirilen ve ücretsiz olarak indirilebilen uygulama içerisinde, “Para Tanıma, Panik Butonu, Pusula ve Vakitler, Yakınım Nerede, Videoya Altyazı Ekle, E-Kitap ve Neredeyim” gibi özellikler bulunuyor.
Ödülle ilgili değerlendirmelerde bulunan Türk Telekom Pazarlama ve Müşteri Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Ümit Önal; “Türk Telekom olarak tüm çalışmalarımızı, herkes için erişilebilir iletişim prensibiyle sürdürüyoruz. Bu kapsamda engelli vatandaşlarımıza özel olarak hayata geçirdiğimiz; Erişilebilir Yaşam Mobil Uygulamamızın ödüllere layık görülmesinden büyük gurur duyuyoruz. Türkiye’nin lider entegre operatörü olarak, hayatı kolaylaştıran uygulamalar geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.
Erişilebilir Yaşam Mobil Uygulamasında engellilerin günlük yaşamda ihtiyaç duyabileceği pek çok özellik bulunuyor. Türkiye’de engelliler için ilk kez geliştirilen Para Tanıma özelliği, kullanıcılar için internet bağlantısına ihtiyaç duymadan alışverişte Türk lirasını tanımalarına imkân sağlıyor.
Kullanıcıların acil durumlarda yakınlarından yardım isteyebildiği Panik Butonu uygulaması ile engelliler bir panik anında lokasyon bilgilerini tek bir dokunuşla veya önceden belirlenen sesli komutlarla yakınlarına gönderebiliyorlar. Aynı zamanda kullanıcılar 155 Polis, 112 Ambulans ve 182 Sosyal Destek hattına kolayca ulaşabiliyorlar.
Uygulama içerisindeki Pusula ve Vakitler özelliği ile kullanıcılar namaz vakitlerine ulaşabiliyor, sesli yönlendirmeler ile bildirim alabiliyorlar.
Yakınım Nerede özelliği ile harita üzerinde eş, çocuk ve arkadaşların gerçek zamanlı takip edilmesi sağlanıyor.
İşitme engelliler Videoya Altyazı Ekle özelliği ile ekledikleri videoları otomatik altyazı oluşturarak izleyebiliyorlar.
Erişilebilir Yaşam mobil uygulaması içerisindeki E-Kitap özelliği ile engelliler telefonlarında bulunan kitapları sesli olarak dinleyebiliyorlar.
Neredeyim özelliği ile harita üzerindeki konumlarını öğrenebiliyorlar, sesli olarak dinleyebiliyorlar ve yakınlarıyla paylaşabiliyorlar.
Erişilebilirlik standartlarına uygun olarak geliştirilen uygulamaya IOS ve Android marketlerden tüm operatörler tarafından ücretsiz olarak ulaşılabiliyor.
 

Bu yazı 1338 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum