Çakralarımız ve Özellikleri
● Kök Çakra – Muladhara :
Birinci ve en yoğun enerjili çakramızdır. Kuyruk sokumunda bulunur ve rengi kırmızıdır. Sembolü dört yapraklı nilüfer çiçeğidir. Varoluşun temelini, güvenliği, hayata bağlığı, aidiyet duygusunu temsil eden Kök çakramız açık olduğunda kendinizi dünyada güvende hissederiz. Bu çakra tıkalı olduğunda hissedilen duygu, korku duygusudur. Maddi sıkıntılar yaşanması, sindirim sistemi rahatsızlıkları da buradaki dengesizliğe işaret eder.
Çakralarımızın Tıkalı Olduğu Nasıl Anlaşılır?
Ruhsal, zihinsel ve fiziksel sağlığı dengeleyen çakra enerji noktaları doğru çalışmadığında korku, güvensizlik, köksüzlük, öfke, küskünlük, dünyaya yabancılık gibi olumsuz hisler duyabilirsiniz. Fiziksel olarak sindirim, mide sorunları, tiroid, sinüzit gibi rahatsızlıklar yaşayabiliriz. Her çakranın temsil ettiği blokaj belirtisi faklıdır.
● Kök çakrada blokaj olması durumunda güvensizlik, ait hissedememe, dış onay ihtiyacı, sabırsızlık ve ön yargı hissedersiniz. Yaşamdan tam olarak keyif alamayız.
Kök anlamına gelen “mul” ve yer – mekan anlamına gelen “adhara” sözcüklerinden türemiştir. Üreme organları ve makat arasında tam kuyruk sokumu bölgesinde yer alır. Kan, kemik ve cinsel organların yanı sıra böbrek üstü bezleri ve adrenalin hormonunu etkilediğine inanılır. Dört yapraklı çakra olarak bilinen muladhara kırmızı renkle sembolize edilir. Oğlak ve kova burçlarına karşılık gelen çakradır.
Kök çakra güvenlik ve hayatta kalmayla ilişkilendirildiği için dünyaya en yakın olan noktadır. Çakranın dengesiz çalışması durumunda bağırsak ve böbrek sorunları yaşandığı düşünülür. Ayrıca finansal ihtiyacın karşılanmadığı, bereketin kaybolması hissi de çakranın düzgün çalışmaması ile ilişkilendirilir. Argonitve florit taşları çakranın dengelenmesi için kullanılır.
Çakra Açma Teknikleri
Tıkalı çakraları açmak için yoga, meditasyon, reiki gibi pratiklerden faydalanmanın yanı sıra olumlamalar da yapabiliriz. Kendimize her gün tekrarlayacağımız olumlu cümlelerin zaman içinde işe yaradığını, çakralarımızdaki enerji akışını sağlıklı hale getirdiğini göreceğiz.
Şimdi her bir çakrayı dengeleyecek olumlamalara ve gündelik basit tekniklere göz atalım.
Kök çakramızı açmak için doğada zaman geçirelim, toprakla bol bol temas edelim. Evlerimizi sirkeli suyla temizleyelim ve düzenli tutalım. Hayvansal protein ve kırmızı sebze, meyve tüketelim. Dans edelim, Sıcak su torbasıyla uyuyalım değerli dostlar.
Amaç ve işlevi:
Enerji sistemimizi dünyaya bağlar. Yaşama isteğimizi ve canlılığımızı destekler.
Toprak ana ile bağlantı kurar ve enerji dünyadan (topraktan) alır.
Kök çakrası diğer çakraların yaşamsal temelini oluşturur ve yaşam gücünün kaynağıdır.
Uyumlu çalışırsa:
Uyumlu çalışırsa dünyaya iyi bir bağlantı kurulur.
Yaşama isteği ve yaşamdan zevk alma gözlenir.
Bu dünyada amaçlarımıza ulaşmak kolay olur ve güçlü bir güven duygusu yaşanır.
Uyumsuz çalışırsa:
Güvenlik, maddi şeylere sahip olma tutkusu, alkol ve diğer bağımlılıklarla düşkünlük ve korkular etrafında dönme gözlenir. Sonunu düşünmeden sahip olma tutkusu, güvenlik ve mesafe sağlamaya karşı istek. Şiddet, öfke ve temel güven eksikliğine bağlı savunma mekanizmaları görülür. Sürekli kaybetme korkusu yaşanır. Bu durum bedende kabızlık ve şişmanlık olarak görülür.
Yetersiz çalışırsa:
Maddi ve duygusal direnç azlığı, sürekli endişe hali ve belirsizlik hissi gözlenir. Yaşam çok ağır bir yükmüş gibi gelir. Çok üşüme yetersiz çalıştığını gösterir.
Kök çakra dengeli değilse karşılaşabilecek olası sorunlar:
Kilo problemleri, hemoroid, kabızlık, siyatik, eklem iltihabı, diz problemleri, iştahsızlık, anemi, kansızlık, kanser, kalp krizi, jinekolojik problemler, ilaç bağımlılığı, uçuk gözlemlenir.
● Kök çakra olumlaması:
Ben yeterliyim.
Güvendeyim.
Hayattan keyif alıyorum.
Dış dünya ile uyum içindeyim.
Bedenimi seviyorum.
Yaşam çok güzel ve ben yaşamı seviyorum.
Dünyanın ve toprağın enerjisi beni besliyor ve bana şifa veriyor.
Dünya yaşanılacak dost bir yer ve evren tüm ihtiyaçlarımı daima karşılar.
YORUMLAR