Bombacı Mülayimi Tanır Mısınız
Turan EŞELİOĞLU

Turan EŞELİOĞLU

Turan EŞELİOĞLU / Siyasetçi - Polis Hakları Savunucusu

Bombacı Mülayimi Tanır Mısınız

11 Ağustos 2024 - 10:55 - Güncelleme: 11 Ağustos 2024 - 19:59

X Platformunda bir anda dilden dile “Bombacı Mülayim Vakası” konuşulmaya başlandı. Emiyet Teşkilat Personeli gayet de iyi biliyordu ve tanıyordu kendisini. İsmine açılan hash tag’ler anında gündeme oturuyordu. Ama tanımayanlar için kimdi, neydi, neler oluyordu? Buyrun tanıyalım.
 
Polis Memuru olarak Trabzon İl Emniyet Müdürlüğünde görev yapan Vedat KILIÇEL,
“BOMBACI MÜLAYİM” ismiyle bir hesap açmış ve idari soruşturma geçiren tüm meslektaşlarına, edindiği bilgi ve birikimlerle ÜCRETSİZ danışmanlık yaparak, dosyalarının gidişatıyla alakalı yollar gösterip dilekçeler hazırlamış, haliyle de başta dokunduğu herkesin ve akabinde tüm Teşkilatın sevdiği biri haline gelmişti. Kanayan yaramız POLİS İNTİHARLARINDA belki de bir canımızı kurtarmıştı kim bilir? Çünkü sayısız İhraçla yargılanan Polislerin hakkını teslim ettirerek beraat aldırıp görevlerinin ve Ailesinin başında huzurla hayatına devam etmesine vesile olmuştur.
İşte bu nedenle belki de üst yönetimin nefretini kazanarak şimşekleri üstüne çekmişti.
Diledikleri memuru kafalarına göre harcayamıyorlardı çünkü. Zulme, Baskıya, Mobbinge hukuksal çerçevede direnmiş, yetmemiş bir de başkalarına HAKLARINI ARAMAYI öğretmişti.
 
Bu ne cüretti BOMBACI EFENDİ ? Sen kimsin ki; birkaç Haşmetlü ve Şehvetlü meslek büyüğü ile siyasinin kararıyla, ipi çekilecek memurların hakkını arayıp, onların masum olduğunu, ortada herhangi bir suç olmadığını delilleyerek bu kardeşlerimizin huzurunu koruyacaksın? Üstüne üstlük bir  de ücretsiz yaparak piyasa ayarlarıyla oynayacaksın ! 20.000 TL ile memurun dosyasını kapatacağını vaad eden Müdürlerin ekran görüntüleri paylaşılıp ifşa edilmesine rağmen halen akıllanmamış mıydı yoksa ?
 
Ve birgün, Bombacıya bir mesaj gelmiş, O da bunu olduğu gibi paylaşmıştı.
“Abi merhaba. Bitlis İl Emniyet Müdürünün Polis Memuru eşi, Polis okulunda çalışıyor. Eşinden dolayı işe gitmiyor torpilli. Devlete ait jipi kendi şahsi aracı gibi kullanıyor,  diğer Müdür, Amir ve Memurlara zulmediyor, yakıt da Devletten olacak şekilde, yani vergilerimizle geziyor…vs vs vs” Bunu yayınlayıp iddia doğru mudur diye sordu sadece.
 İç İşleri Bakanlığı müfettiş atayıp bu ağır iddiayı araştırıp gerçekliği varsa, yetimin hakkını koruyup adli-idari süreci başlatmayı düşünmedi bile.
Veeee,  geriden karanlık bir el düğmeye bastı. Bitlis İl Emniyet Müdürü, Pazar günü savcılıktan esas numarası alarak ( bilen bilir normalde imkansız ) Bitlisten birkaç Plis arabasıyla Trabzona Bombacının evine gidip, evi ince aramadan geçirerek kendisini çocuklarının gözü önünde ağır bir suçlu gibi gözaltına alarak Bitlise getirip “TERÖRLE MÜCADELE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNDE”  4 gün sorguya çekip tutukladılar.
Göz altındayken de meslekten “İHRAÇ” ettiler. Bahane lazımdı ve koz olarak düşündüler.
Siz kim hak aramak kim. İdareye karşı gelirseniz sonunuz böyle olur mu demek istediler acaba ?
 
GEREKÇE: Terörle mücadele bölgesinde Terörle mücadele eden personeli ( Müdür Beyin karısı oluyor )
İfşa etmek..
Pardon ? Bombacı arabanın rengini ve plakasını mı ifşa etti? Hanımefendinin fotoğrafını ve ismini, irtibat nosunu mu ifşa etti? Hayır tabiiki de. Bu tamamiyle bahane ve gövde gösterisiydi. Emniyet personeline ayar çekme idi. Ve bir anda olmadığı kadar birlik oldu teşkilat.
X Platformunda
Zafer Partisi Genel Başkanı: Ümit ÖZDAĞ
Chp Genl Bşk. Yardımcıları: Murat BAKAN ve Ali Mahir BAŞARIR 
Ve birçok siyasi parti yöneticisi, Milletvekiliyle beraber STK’lar, Devlet Memurları, Gönüllüler, İş İnsanları, Öğrenciler vs.. birlik olup bu olayı kınayıp işin üstüne gittiler. Çünkü herkes gerçeği biliyordu.
 
Gün geldi, Bombacı tahliye oldu. O artık VEDAT değildi. BOMBACI MÜLAYİM olarak kazındı hafızalara.
BOMBACI…
Ne mi olacak şimdi? Sakin kafayla, sivilliğinde vermiş olduğu araştırma, konuşma, bilgi edinme ve çeşitli haklarını rahatça kullanıp, başta kendisi olmak üzere tüm haksızlığa, baskıya, mobbinge uğrayanların hakkını daha bir gür sesle ve daha büyük bir kitleyle, kanun ve etik çerçevede arayıp hesap soracak..
Artık sahne BOMBACININ.. !
 
Eyyyy büyükler… Unuttunuz ama hatırlatalım. Devlet Babadır. Evladını sever, korur kollar. Yetki verdiğiniz bazıları Devletin evlatlarını yetim bıraktı. 01.01.2024’ten 09.08.2024’e “47 POLİSİMİZ İNTİHAR ETTİ” Bir harf dahi açıklama, ilgi, alaka gelmedi.
 
Polis, kolluk kuvvetidir. Baskıyla, sürgünle, mobbingle boğuşan Polis, Vatandaşına ne kadar verimli hizmet edebilir? Birgün herşeyin düzelmesi ümidiyle..
 
( Meslektaşlarının hakkı, huzuru için ölüme seve seve koşacak olan nice METİN ALPERLERE, FATİH ERYILMAZLARA, ŞÜKRÜ PEKGİLLERE, ŞEHİT VEFA KARADURDULARA ve diğer isimsiz kahramanlarla birlikte evvelce gidenlere selam olsun

Bu yazı 5244 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum